Jazz nad Vltavou - Charlie Slavík Revue & The Rhythm Girls, Terasa Hotelu Růže  2. 7. / 18.00 hod.
Jazz nad Vltavou - Charlie Slavík Revue & The Rhythm Girls, Terasa Hotelu Růže  2. 7. / 18.00 hod.

Charlie Slavík je nejuznávanějším hráčem na foukací harmoniku v ČR. Jako jediný Čech v historii se v roce 2013 zúčastnil prestižní mezinárodní bluesové soutěže IBC v americkém Memphisu, kde postoupil až do semifinále. Jeho schopnost použití nástroje napříč žánry dokládá množství hudebních nosičů, na kterých se jako sólista podílel. Vystupuje s celou řadou domácích i zahraničních kapel nejen v Evropě, ale i v USA.

Svým novým projektem Charlie Slavík Revue se snaží přiblížit blues evropskému publiku. Blues ve všech jeho odstínech, nekompromisně pulzující, v autentické podobě a s nespoutanou energií. Zahrané tak, jak to umí jenom málokdo. Dotýká se přitom i tenkého pomezí blues a příbuzných žánrů jako je soul, swing a doo-wop. Vlastní tvorba, která tvoří nedílnou součást repertoáru Revue, je při vystoupeních proložena slavnými bluesovými skladbami.

Na domácích i zahraničních pódiích můžete Charlieho Slavíka také vidět a slyšet jako leadra kapely afroamerické zpěvačky Juwany Jenkins.

Kromě aktivního hraní je i vyhledávaným lektorem na muzikantských workshopech.

Charlie Slavík je firemním hráčem německé firmy Seydel - nejstaršího výrobce foukacích harmonik na světě.

 

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: